Login Parola
Inregistrare! Recuperare parola?

Prieteni

Site stats

Luna

CURRENT MOON
Flag Counter
Instrumentele Vrajitoriei
Vizualizari: 1678
Voturi: 0

Instrumentele Vrajitoriei

Categorie: Mama Xenia

“Armele” magice ale vrajitoarelor sunt: nuiaua de alun, cutitul, cupa si vasul pentru arderi.

 

Pentru a avea o nuia magica, iei o creanga de alun, cat mai dreapta, de 50 cm lungime; cutitul este metalic si are intre 15 si 35 cm lungime; cupa se poate face si din cositor sau din cupru, dar Xenia nu recomanda decat lemnul sau lutul. Vasul pentru arderi este facut din bronz. Aceste 5 obiecte var trebui sa fie gravate chiar de vrajitoare cu simboluri magice.

Nuiaua simbolizeaza vointa, energia su puterea magica. Ea iti va fi un ajutor esential in magia farmecelor, dar este folosita si in operatiunile asociate rostirii descantecelor. Cutitul “mica sabie”, este simbolul victoriei asupra oricarei puteri ostile. El este analog principiul focului, fiind comparat cu o “sabie inflacarata” si reprezinta puterea falica a zeului vrajitoarelor.

Cupa magica simbolizeaza principiul pasiv, feminin al Universului. Este simbolul vietii vesnice si o reprezinta pe zeita vrajitoarelor.

Vasul pentru arderi rituale are rolul de a da nastere atmosferei propice operatiunilor magice, in special celor legate de descantece; este de asemenea importatnt in magia terapeutica a miresmelor.

Iata in continuare modul in care vei fabrica si vei initia aceste obiecte magice.

 

 

NUIAUA

 

Simbolizeaza vointa si inteleptiunea de esenta divina. Este cu siguranta cel mai cunoscut obiect magic, folosit de vrajitoare din cele mai vechi timpuri.

Sunt cunoscute  doua forme ale nuielei, cea descrisa pana acum, numita si “baculum” in magia Occidentului, dar si o a doua, celebra coada de matura, pe care legenda sustine ca vrajitoarele obisnuiau sa zboare in noptile de sabat. In afara de aceasta legenda, in mod evident neadevarat, coada de matura este un vechi simbol al fertilitatii; ea numai este  in prezent folosita. Oricum , ea mai simbolizeaza curatenia, purificarea si alungarea fortelor malefice.

In prima ei forma, nuiaua prezinta o legatura evidenta cu elementul aerian  si  in special cu estul; deci , ea se afla in contact cu principiile supranaturale care domina  aceste elemente. Initierea magica a nuielei  are loc intr-o noapte cu luna plina; traditia sustine ca aceasta trebuie sa fie de miercuri spre joi. Ritualul se va desfasura intr-o camera luminata doar de o lumanare din ceara de albine, asezata in dreptul peretelui nordic al incaperii. Aceste conditii sunt valabile si pentru initierea celorlalte obiecte magice.

Te intorci cu fata spre est si arzi tamaie in vasul pentru arderi. Treci nuiaua de cateva ori prin fumul de tamaie, stand tot cu fata spre est.  Stropesti  apoi nuiaua cu cateva picaturi de apa neinceputa; o apuci cu ambele maine , o ridici in dreptul capului si rostesti urmatoarea formula:

 

“in numele Tatalui tuturor fapturilor te binecuvantez si te botez pe tine, astfel incat sa-mi fii ascultatoare de-acum pana la sfarsitul timpului”

 

Iti imaginezi o usoara lumina albastruie care inconjoara nuiaua si formeaza un nor; acesta se extinde asupra ta. Dupa Indeplinirea acestui ritual, invelesti nuiaua intr-o bucata de matase albastra si o lasi intr-un loc ascuns mai multe zile. Dupa o saptamana poti sa o folosesti.

 

 

CUTITUL

 

 

 

Este folosit in mai multe activitati vrajitoresti, inlocuind uneori chiar nuiaua. Cutitul este emblema zeului vrajitoarelor si simbolizeaza principiul activ al Universului, lumina Soarelui din centru Pamantului. Este legat de elementul foc si de punctul cardinal sud.

 

Initierea se face intr-o marti, la miezul unei nopti cu luna in crestere. Asezi vasul pentru arderi la sudul incaperii, alaturi de lumanarea  din ceara de albine. Cureti cu alcool partea superioara a bratului tau stang, precum si lama cutitului. Iei apoi cutitul in mana dreapta si te zgarii usor pe bratul stang, deasupra cotului. Atentie: nu trebuie sa te ranesti! O simpla zgarietura superficiala, este suficienta. Ridic cutitul tot in mana dreapta, cu varful indreptat catre sud si rostesti urmatoarea indicatie:

 

 

 

“in numele Sfantului Duh, binecuvanteaza, Doamne, pentru vecie acest cutit! Fie ca taria sa sa serveasca numai binelui!”

 

 

 

Treci lama cutitului prin flacara lumanarii, il ridici din nou catre sud si iti imaginezi o lumina rosiatica inconjurand taisul infierbantat de vapaie. Trebuie sa ai senzatia ca ti in mana o sabie inflacarata. Cureti lama cutitului cu apa neinceputa de izvor si, dupa ce s-a uscat il invelesti intr-o bucata de matase rosie; il ascunzi pentru cateva zile.

 

 

 

Vasul pentru arderi rituale

 

Inifierea lui se face tot intr-o noapte cu luna in crestere, de preferinfa marti spre miercuri,incepand cu putin inainte de miezul noptii. Asezi vasul la sud-est si il stropesti cu cateva picaturi de apa neinceputa de izvor. Apoi rostesti aceasta incantatie:

 

 

 

„ Vas sfant, in care se intalnesc duhurile aerului, focului si ierburile iubite de Dumnezeu, sa-mi slujesti numai mie!"

 

 

 

Aprinzi apoi cativa carbuni in vas si, cand ard, adaugi putina tamaie. Iti imaginezi o lumina albastra invaluind vasul. Ascunzi vasul cateva zile, fara al inveli insa

 

Trasarea si initierea cercului magic este o operatiune fundamentala in cadrul oricarei practici vrajitoresti. Tot ritualul trebuie sa se petreaca in spatiul protejat din interiorul cercului.

 

 

 

 

 

 

 

 Citeste in continuare: CERCUL MAGIC SI ALTE TEHNICI DE INITIERE

 

 

 
Blog | Portal Info | ClickLink.ro | Corpuri de iluminat | Web Directory - Pedsters Planet - A keyword-driven web site directory, includes a search box and the ability to submit your site to our directory -